Valencià per a estudiants de B2 , C1 i C2 (JQCV, EOI, i Cieacova); Aprén valencià d'una manera diferent
Recursos i materials de valencià
A mesura que complim anys necessitem mantindre més actiu el nostre cervell per a no perdre la nostra estimada memòria. I el millor que podem fer, segons els entesos, és donar-li nous estímuls i que aprenga coses noves. El fet d’adquirir nous aprenentatges requereix un esforç que repercuteix positivament en el nostre cervell, i ens regala, com a conseqüència, més temps per a recordar amb unes neuronetes més actives i exitoses. Tanmateix, no tot el món està disposat a aprendre coses noves i prefereix ser seduït per pindoletes que prometen millorar la nostra memòria i altres coses (reconec que jo també en un passat no massa llunyà em vaig deixar seduir per aquestes pindoletes vitamíniques), però, amb el pas del temps l’escepticisme ha atret la meua mirada i confie més en la natura, una alimentació saludable i uns bons hàbits rutinaris.
Tot i no ser tan obedient amb aquesta filosofia com m’agradaria sí que soc fidel a un dels hàbits que jo no sabia que era tan beneficiós segons els científics i psiquiatres; l’hàbit de seguir aprenent. He de reconéixer que en el meu cas, més que un hàbit és una característica del meu caràcter i moltes vegades ha estat associada a la meua bogeria. Frases com “ara t’ha pegat per açò? A vore quant et dura”, m'han acompanyat tota la vida. És a dir, per a mi aprendre noves receptes de cuina, aprendre qui són els millors fotògrafs de la història, aprendre a tocar quatre notes més de les que ja sabia de la guitarra, aprendre a fer sabó, o aprendre a teixir formen part del llarg llistat de les coses que m’agrada aprendre. I quan ho faig, ho faig amb passió perquè no entenc una altra manera d’aprendre. Totes les faig bé? Per descomptat que no, en la majoria d’elles soc un desastre, però tant se val, gaudisc moltíssim aprenent i executant cadascuna d’aquestes activitats i això és el més important.
De manera que, a poc a poc els que em cridaven boja també s’han sumat a aquesta pràctica perquè és saludable, divertida i ho pregona gent molt més intel.ligent que jo. I jo els diré; benvinguts al món de l’aprenentatge! I aleshores, què podem aprendre?
De tot, perquè realment sabem molt poc, almenys jo. Vols aprendre un idioma? No t’acovardisques, mai és tard, el teu cervell t’ho agrairà i les teues converses també, seran més interessants i dinàmiques. El ventall de les amistats s’obrirà de bat a bat i no te’n penediràs mai d’aprendre i d’haver adquirit un nou coneixement. Tens el valencià en aquesta llista que mires de reüll? Replanteja’t l’aprenentatge d’aquesta llengua com un repte bonic, on no sòls aprendràs una llengua sinó també una cultura, una gastronomia i una forma de veure la vida.
Pots aprendre jugant, llegint, veient sèries en valencià, de forma autodidacta o amb un professor que et guie per aquest camí d’aprenentatge. I és en aquesta àrea de docència on entre jo, d’una manera molt discreta i amb tota l’estima del món cap a llengua i per a tots aquells que l’han d’aprendre o millorar.
Tot i que faig classes com a profe, també m’he llançat a crear uns recursos propis per a millorar el valencià d’aquells alumnes que necessiten practicar els diferents models d’examen ja siga de la JQCV, l’EOI o la Cieacova. En aquests recursos també afegisc relats propis en format d’àudio i activitats per a preparar la comprensió oral. Trobaràs molts consells i estratègies per a millorar el teu nivell i alguns recursos inclouen la correcció de redaccions i monòlegs. Vols pegar-li una ullada? Et deixe un clip dels vídeos inclosos en els recursos i si t’animes ja saps on trobar-me ;-)-
Si cliques ací podràs accedir a un RECURS GRATUÏT per a començar a practicar el teu valencià ➡️➡️ https://www.lagatalletraferida.com/recursos